Cărțile autorului Isaac Babel

Isaac Babel (Isaac Emmanuilovici Babel, 1894-1941) s-a nascut in ghetoul evreiesc din Odesa. Urmeaza cursurile liceului comercial din Odesa, completate in cadrul familiei cu studiul religiei si culturii iudaice. Isi descopera devreme pasiunea pentru literatura franceza, limba in care redacteaza, la 15 ani, primele sale incercari literare. Continua studiile economice la Kiev, iar dupa ce le finalizeaza, se muta la Petrograd, unde se hotaraste sa devina scriitor. Respins initial de editori, este indrumat de Maxim Gorki catre activitati care sa‑l ajute sa cunoasca temeinic viata. Babel schimba astfel mai multe meserii, indeplineste diverse functii, este inclusiv ostas al Armatei intii de cavalerie conduse de S.M. Budionnii, in razboiul impotriva Poloniei. In 1926 publica volumul Armata de cavalerie, tradus ulterior in peste 20 de limbi. Autorul se face cunoscut si ca scenarist si autor dramatic; in 1931 apar Povestirile din Odesa, iar peste cinci ani un volum continind, alaturi de texte deja cunoscute, alte noi nuvele. Denuntat in 1939 de Nikolai Ejov, seful NKVD, pentru a-l fi denigrat pe Stalin, Isaac Babel este inchis, torturat si impuscat in 1941, in urma smulgerii marturisirii „crimelor” savirsite.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.