Cărțile autorului Angela Ion

Angela Ion (1928-2000), profesor la Universitatea din Bucuresti, a fost o excelenta cunoscatoare a operei balzaciene, careia i-a consacrat o mare parte din activitatea sa de cercetare, de la teza de doctorat intitulata „Balzac in Romania” (sustinuta in 1968, publicata in tara in 1970-1971 si, in rezumat, in L’Annee balzacienne, 1973) la monografia Balzac (1973) si la monumentala editie critica a Comediei umane (11 volume, Editura Univers, 1981-2000). Prezenta de prim-plan in domeniul istoriei literaturii franceze si al relatiilor culturale romano-franceze, a fost sefa Catedrei de limba si literatura franceza din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine (1976-1990), vicepresedinta a Societatii de Stiinte Filologice din Romania (1977-1991). Dintre numeroasele lucrari la care a colaborat si a caror coordonatoare a fost, amintim: Scriitori francezi (1978), Histoire de la litterature française (ed. I, 3 vol., 1981; ed. a II-a, 2 vol., 1982), Arte poetice. Romantismul (1982), Dictionar istoric critic. Literatura franceza (1982), La litterature française dans l’espace culturel roumain (1984), Victor Hugo (1985), Creation et devenir dans la litterature française du XX e siècle (1989). Membra a Societatii de studii balzaciene (Paris), a primit din partea guvernului francez ordinul „Palmes Academiques” in grad de ofiter.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.