Cărțile autorului Horia Ursu

Horia Ursu (n. 1 august 1948, Mahaceni, Alba) este absolvent al Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii „Babes‑Bolyai”, Cluj‑Napoca, doctor in filologie al ace­leiasi universitati. In prezent este conferentiar in ca­drul Departamentului de limbi moderne si comunicare in afaceri al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. A fost profesor asociat la Universitatea „Jules Verne”, Amiens, Franta, in perioada 1990‑1991. A beneficiat de stagii de cercetare din partea Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris (1995), si UniversitE Libre de Bruxelles (1996). Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. A debutat in vo­lumul colectiv Debut ’86 la Editura Cartea Romaneasca si apoi a publicat primul sau roman, Anotimpurile dupa Zenovie, in anul 1988, la aceeasi editura. Este prezent in volumul Generatia ’80 in proza scurta, apa­rut la Paralela 45 in 1998, unde a reeditat in 2001 Anotimpurile dupa Zenovie si alte proze. A publicat recent un volum monografic despre proza lui Milan Kundera, Milan Kundera: teme, variatiuni si parado­xuri terminale (Eikon, 2008). Romanul sau Asediul Vienei (editia I, Cartea Romaneasca, 2007) a fost pri­mit cu entuziasm de criticii literari de diferite gene­ratii si orientari si a fost distins cu Premiul „Ion Creanga” al Academiei Romane, Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, Premiul Cartea anului din partea Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj, Premiul revistei Observator cultural, Premiul revistei Tribuna pentru cel mai bun roman publicat in 2007 si Premiul „Octav Sulutiu” al revistei Familia.
Fragmente din romanul Asediul Vienei au fost traduse in poloneza (revista Lampa, 2008), maghiara (Lettre Internationale, 2009) si franceza (L’Atelier du Roman, 2010).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.