Cărțile autorului A.A. Vasiliev

A.A. Vasiliev (1867-1953) este unul dintre cei mai mari bizantinologi si orientalisti ai secolului XX. A urmat cursurile Universitatii de Stat din Sankt-Petersburg, unde, in 1902, isi incepe cariera didactica universitara ocupind catedra mentorului sau, V.G. Vasilievski. Paraseste Rusia in anul 1925, fiind angajat la University of Wisconsin, unde preda pina in 1938. Ca o recunoastere a activitatii sale stiintifice, a fost ales membru al Academiei de Stiinte din Belgrad (1934), al Medieval Academy of America (1936) si presedinte al Institutului N.P. Kondakov din Praga (1936). Dupa retragerea din activitatea didactica a continuat sa locuiasca la Madison pina in anul 1944, cind a acceptat pozitia de Senior Scholar la Centrul de Studii Bizantine de la Dumbarton Oaks (Washington, DC). In 1949 a devenit Scholar Emeritus in cadrul aceleiasi institutii, afiliata la Harvard University. Dintre lucrarile publicate amintim: Byzance et les Arabes (1935, 1950), The Goths in the Crimea (1936), Justin the First: An Introduction to the Epoch of Justinian the Great (1950). Istoria Imperiului bizantin (2 vol. in editiile in limba engleza, 1928-1929, 1952) ramine una dintre cele mai cuprinzatoare lucrari dedicate istoriei Bizantului, alaturi de cele scrise de E. Gibbon, F.I. Uspenski si G. Ostrogorsky.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.