Cărțile autorului Doina Cosman

Doina Cosman (n. 1948) este profesor universitar de psihiatrie si sanatate mintala, sef al Disciplinei de Psihologie Clinica a Univer­sitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, si sef al Clinicii Psihiatrie III din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj. De asemenea, este membru al Boardului Sectiunii de Suicidologie a World Psychiatric Association (WPA), membru al Boardului International Association of Suicide Prevention(IASP) si reprezentantul national al Romaniei in IASP, membru al Boardului Sectiunii de Suicidologie a European Psychiatry Association (EPA), membru al Boardului Asociatiei Psihiatrice Romane, membru al European College of Neuropsychopharmachology (ECNP), prese­dinte si membru fondator al Aliantei Antisuicid Cluj si al Aliantei Romane de Preventie a Sinuciderii, membru fondator al Centrului Antidrog Cluj, membru al Societatii Internationale de Studiu al Tulburarilor de Personalitate si membru al Asociatiei de Psihoterapie Cognitiv‑Compor­ta­mentala din Romania. Este psihiatru clinician, psihoterapeut cu drept de libera practica in psihoterapie cognitiv­‑comportamentala si expert international CIDMEF in pedagogie medicala. Activitatea sa stiintifica s-a axat pe studierea unui vast areal al psihopatologiei, acoperind domenii precum suicidul, depresia, schizofrenia si tulburarile cognitive asociate acesteia, personalitatea, toxicomaniile etc. In ultimii ani, activitatea sa stiintifica a fost intregita prin atentia acordata sanatatii mintale, Doina Cosman facind parte din grupurile de coordonare a doua importante proiecte de cercetare centrate pe sanatatea mintala a adoles­centului. Are o bogata activitate publicistica, fiind autoare si coautoare a unor mono­grafii, manuale, tratate de psihiatrie si sanatate mintala, precum si a unor articole stiintifice.
Dintre volumele si studiile publicate amintim: Sinuciderea. Studiu in per­spectiva biopsihosociala (Risoprint, Cluj-Napoca, 1999); Pedagogie medicala (Editura Medicala Universitara „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, 2002); Management si tratament in toxico­manii (Editura Medicala Universitara „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, 2005); Teoria si practica evaluarii didactice (Editura Medicala Universitara „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, 2006); Compendiu de suicidologie (Casa Cartii de Stiinta, Cluj-Napoca, 2006); „Suicide Prevention in Romania”, in D. Wasserman si C. Wasserman (eds.), Oxford Textbook of Suicidology and Suicide Prevention (Oxford University Press, New York, 2009).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.