Cărțile autorului Seamus Heaney

Seamus Heaney (n. 1939) este un poet indiferent la „disparitia realitatii” postmoderne anuntata de Jean Baudrillard, ca si, intr-o oarecare masura, la teoriile marxiste ale artei angajate.  S-a nascut si a crescut intr-una dintre cele mai fierbinti zone politice ale celei de-a doua jumatati a secolului XX, Irlanda de Nord – cu toate acestea poezia sa nu abordeaza aproape niciodata frontal problemele sociale si politice ale tarii sale. Realismul autentic al acesteia, continuind traditia deschisa de Wordsworth, i-a convins insa pe concetatenii lui Heaney si, mai apoi, pe majoritatea cititorilor de poezie engleza din lume, de-a lungul mai multor decenii si in ciuda numeroaselor mutatii culturale, ca cel mai mare dintre cei noua copii ai unei familii de fermieri din Derry are ceva foarte important de spus lumii si ca, desi obsesiile si limbajul sau sint atit de locale, incit chiar si irlandezilor li se pare de multe ori exotic, mesajul sau are o incontestabila valoare universala, confirmata in 1995 si de Comitetul Nobel, atit de reticent in general fata de poeti, mai ales fata de cei care evita implicarea politica stridenta. Heaney nu e doar un scriitor iubit de juriile marilor premii si de critica literara din intreaga lume, ci si unul extrem de popular, doua treimi din cartile de poezie vindute in Marea Britanie fiind semnate de el, iar in 2000, traducerea si, practic, rescrierea poemului epic Beowulf intr-o forma accesibila publicului larg i-a crescut si mai mult popularitatea celui deja poreclit„famous Seamus” si i-a adus cistigarea premiului Whitebread Book of The Year, la concurenta cu J.K. Rowling, care tocmai lansase „curentul” Harry Potter

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.