Cărțile autorului Ion Al. Dumitru

Ion Al. Dumitru este psiholog și profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest din Timișoara.
A coordonat un program de studii masterale, intitulat „Consiliere psihopedagogică și integrare educațională”, și este reprezentantul Universității de Vest din Timișoara in EUCEN (European University Continuing Education Network). A participat la numeroase programe postuniversitare de formare profesională și de specializare. Domenii de competență: psihologia educației, psihologia personalității, consiliere psihopedagogică, metode si tehnici de învățare eficientă, metode și tehnici de consiliere psihopedagogică.
A fost editor fondator al Revistei de Științe ale Educației, publicație bianuală editată de Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu Institutul Român de Educație a Adulților. 
A publicat peste 45 de studii și articole în volume colective și în reviste de specialitate din țară și din străinătate, precum şi volumele: Dezvoltarea gândirii critice şi învăţarea eficientă (2000), Personalitate, atitudini şi valori (2001), Educație şi învăţare. Aspecte psihoindividuale, psihosociale şi manageriale (2001), Psihologia educaţiei (2001), Consiliere psihopedagogică (ed. I, 2004), Consiliere psihopedagogică. Baze teoretice şi sugestii practice (Polirom, 2008).
A coordonat volumele: Educaţia şi învăţarea la vârsta adultă (2002), Elemente de management şi marketing aplicate în educația adulților (2002), Pedagogie şi elemente de psihologie educațională pentru examenele de definitivare în învățământ şi grade didactice (2005), Calitatea formării personalului didactic (2007).
Între 2012-2016 a fost Directorul Departamentului de Științe ale Educației, Universitatea de Vest din Timișoara. 

 

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.