Cărțile autorului Sadegh Hedayat

Sadegh Hedayat (1903-1951) s-a nascut la Teheran intr-o familie de aristocrati. Si-a inceput studiile la Colegiul francez Saint-Louis din capitala Iranului, continuindu-le in Belgia si apoi la Paris. S-a intors in Iran in 1930, cistigindu-si existenta din diferite slujbe practicate pentru scurte perioade. In 1937 a intreprins o calatorie de doi ani si jumatate in India, iar in 1944 a vizitat Uzbekistanul sovietic. In decembrie 1950 a revenit la Paris, unde s-a sinucis cinci luni mai tirziu. Marcat de scriitori precum Edgar Allan Poe, Guy de Maupassant, Franz Kafka, Hermann Hesse si Anton Cehov, Sadegh Hedayat este considerat primul autor de roman si proza scurta cu adevarat modern din literatura iraniana, iar valoarea operei sale – elogiata de mari autori ai vremii, printre care Henry Miller si Andre Breton – este recunoscuta in intreaga lume. In scrierile de maturitate a abordat probleme acute ale epocii, criticind sistemul politic si religios iranian, astfel ca pina in ziua de azi Hedayat a fost cenzurat sau interzis in tara natala.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.