Cărțile autorului Monica Broșteanu

Monica Broșteanu (n. 1948) este conferențiar asociat la Universitatea din București, unde predă Coranul și Biblia: probleme de traducere și interpretare, Comunitățile creștine din țările Orientului Mijlociu și Tradiții textuale (Noul Testament). Licențiată în filologie (engleză‑română, 1970), limbi orientale (arabă‑persană, 1978) și teologie (1996), doctor în filologie (2003). A predat la Institutul Teologic Romano‑Catolic din București cursuri de ebraică biblică, teologie sacramentală și liturgică, științe biblice. Cele mai recente publicații: Septuaginta (NEC & Polirom, 2004‑2011), membră în comitetul de coordonare și revizie al întregii lucrări și contribuții în volumele I, IV.1 și VI.1 (în colab.); Cele mai frumoase povestiri din Biblie (în colab., Humanitas, 2013); Cele mai frumoase pagini de înțelepciune biblică (în colab., Humanitas, 2015); Biblia după textul ebraic, vol. 1‑3 (în colab., Humanitas, 2017, 2019, 2021). Din traduceri: Brant Pitre, Misterul Cinei de pe urmă (Humanitas, 2016); Henri J.M. Nouwen, Fiul risipitor. Povestea unei întoarceri acasă (Humanitas, 2017); Brant Pitre, Isus și rădăcinile evreiești ale Mariei (Humanitas, 2021).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.