Cărțile autorului George Bălăiță

George Bălăiţă (1935 -2017) a fost unul dintre cei mai cunoscuţi prozatori ai literaturii române contemporane. Absolvent al Facultăţii de Filologie, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi (1967). A fost desenator tehnic, profesor suplinitor, instructor metodist. Din 1964, redactor, apoi redactor-şef adjunct al revistei băcăuane Ateneu. În 1979 se mută la Bucureşti, ca secretar al Uniunii Scriitorilor. A fost director al Editurii Cartea Românească între 1980 şi 1989. Dintre cărţile sale, publicate în numeroase ediţii şi traduse în mai multe limbi, amintim: Călătoria (1964), Conversînd despre Ionescu (1966), Întîmplări din Noaptea Soarelui de Lapte (1968), Ucenicul neascultător (1977). I s-au acordat, printre altele, Premiul Uniunii Scriitorilor (1975) şi Premiul Academiei Române (1977). Bursier Fulbright (Iowa University, SUA, 1980). La Editura Polirom au apărut: Opere I. Lumea în două zile (2009), Opere II. Marocco (I) (2011) şi Opere III. Marocco (II) (2011).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.