Cărțile autorului Johann Martin Honigberger

Johann Martin Honigberger (1795-1869) – farmacist sas din Brasov, ajuns medic de curte al maharajahului Ranjit Singh (Lahore). Timp de cincizeci de ani, a strabatut drumurile dificile ale Asiei, Europei si Africii, avind o viata plina de aventuri si cu multe actiuni de pionierat. A introdus pentru prima data in India tratamentul homeopatic al dr. Samuel Hahnemann. S-a nascut la Brasov la 10 martie 1795. Isi face studiile la liceul Honterus din oras, dupa care va intra ca ucenic intr-o farmacie brasoveana, continuindu-si apoi studiile si practica la o farmacie din Bistrita. In 1815 pleaca spre Constantinopol; cutreiera Europa, Rusia, Turcia, Siria, Ierusalimul si ajunge in Cairo. Va pleca apoi spre Bagdad, ajungind la Lahore in 1829, unde va ramine timp de patru ani la curtea maharajahului Ranjit Singh. Se va intoarce in tara, ajungind la Brasov in 1834; va urma o calatorie europeana cu perioade scurte de stabilire la Viena, Paris si Londra, timp in care il viziteaza pe doctorul Hahnemann, parintele homeopatiei. In perioada 1836-1838 se afla la Constantinopol, unde prescriptiile homeopatice ale lui Honigberger fac minuni. In 1838 pleaca spre Lahore, unde ajunge in 1839, dupa o calatorie plina de peripetii. In 1849 Panjabul este anexat posesiunilor engleze, an in care Honigberger se indreapta spre Europa. Moare in 1869 la Brasov.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.