Cărțile autorului Adrian Schiop

Adrian Schiop (n. 1973, Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu) a absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei în cadrul Universităţii „Babeş‑Bolyai” din Cluj‑Napoca. Master în lingvistică la Facultatea de Litere a aceleiaşi universităţi. Şi‑a susţinut doctoratul, având ca temă manelele, la SNSPA Bucureşti, sub coordonarea profesorului Vintilă Mihăilescu. A lucrat ca profesor de limba şi literatura română (1997‑2001, Liceul Industrial Tehnofrig din Cluj‑Napoca), zugrav (2002, Paintech LTD din Auckland, Noua Zeelandă), jurnalist (2004‑2010, Evenimentul zilei, Prezent, România liberă). A debutat în revista Fracturi (2002) şi a mai publicat patru romane, pe bune/pe invers (Polirom, 2004), Zero grade Kelvin (Polirom, 2009), Soldaţii. Poveste din Ferentari (Polirom, 2013, 2014, 2017; adaptare cinematografică în regia Ivanei Mladenović, cu Adrian Schiop şi Vasile Pavel – Digudai în rolurile principale, scenariul semnat de Adrian Schiop şi Ivana Mladenović; Premiul revistei Observator cultural şi Premiul „Cea mai bună carte a anului” acordat în cadrul Galei Industriei de Carte din România, ediţia 2014) şi Să ne fie la toţi la fel de rău (ediţia I, Polirom, 2021), precum şi volumul de poezii nu e dragoste (Cartier, 2022). Prezent cu traduceri în reviste din Belgia (DW B), Elveţia (Heterographe), Cehia (A2) şi Germania (Parsimonie). Este colaborator al platformei CriticAtac.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.