Cărțile autorului J.-K. Huysmans

Spirit singular si rebel, J.–K. Huysmans (1848-1907) s-a definit aproape totdeauna prin opozitie fata de lumea in care a trait, inclusiv cea literara. A detestat romantismul si s-a numarat printre cei care l-au discreditat si demolat. Nu e de mirare ca primii pasi ca scriitor ii face in siajul lui Zola si al naturalismului. Cu o forta si o truculenta ce amintesc de pictorii flamanzi si de propriile sale origini, „Marthe, histoire d’une fille” (1876), „Les soeurs Vatard” (1879), „En menage” (1881) si „A vau-leau” (1882) ilustreaza doctrina naturalista. Avea sa-i descopere insa curind limitarile si saracia; devine „disident“ al grupului de la Medan, de care se desparte in 1884 cind apare romanul „A Rebours”; eroul acestuia, des Esseintes, personaj bizar, de un rafinament frizind delirul, intrupeaza spiritul decadent al sfirsitului de secol XIX.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.