- ISBN
- 978-630-344-114-6
- An apariție
- 2025
- Lună apariție
- 4
- Număr pagini
- 376
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- -
- Domenii
„Cartea de față este o reușită a unui gen de abordare pe care l-aș putea numi «inter-intra-disciplinar» (adică interdisciplinar în interiorul unui domeniu foarte larg și extins, cum este cel al filosofiei contemporane), într-o zonă intelectuală destul de puțin cultivată la noi, și anume filosofia religiei. Adrian Miroiu tratează o temă gravă pe care tradiția teologică a reliefat-o cu pregnanță: problema existenței, a rolului și a rostului răului, precum și a modului în care acesta e răspândit în lume (așadar, ideea de dreptate divină). Cititorii, deopotrivă specialiști sau numai interesați de domeniu și de temă, vor găsi în cartea lui Adrian Miroiu o analiză și o construcție conceptuale foarte pătrunzătoare, creative și originale.” (Mircea Dumitru, Academia Română)
„Această carte este un tur de forță. Este un spectacol. Este ceva fără precedent în tradiția gândirii filosofice și eseistice românești. Și îi găsesc cu greu un echivalent chiar și în literatura străină cu care sunt familiarizat. Este clar un eseu în tradiția eseului conversațional anglo-saxon. O carte unică în context românesc, un dar făcut culturii intelectuale și gândirii românești.” (Paul Dragoș Aligică, George Mason University și Universitatea din București)
„O carte provocatoare, scrisă de un filosof care vine din tradiția analitică anglo-saxonă și se îndreaptă spre religie cu scopul de a pătrunde mai în profunzime legăturile dintre credință și rațiune. Adrian Miroiu răscolește convingerile religioase ale celor care cred, invitându-i să creadă mai întemeiat, și le dă de gândit celor care cred că nu cred.” (Wilhelm Dancă, Universitatea din București)
- An apariție
- 2025
- Lună apariție
- 4
- Număr pagini
- 376
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori

Adrian MIROIU este profesor de științe politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și membru corespondent al Academiei Române. A publicat lucrări de filosofia științei, de teorie moral-politică și de analiză a politicilor publice. La Editura Polirom a publicat, între altele: Fundamentele politicii (2 vol., 2006‑2007), Introducere în filosofia politică (2009), Fuga de competiție. O perspectivă instituţională asupra societăţii româneşti (2016), Lumea lui Anaxagora (2017), Alegeri morale. Teme actuale de etică aplicată (coeditor, 2021).