Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
Istoria terorismului
ISBN ePub

978-973-46-7248-6

ISBN PDF

978-973-46-7249-3

An apariție

2018

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
-
Domenii

Istoria terorismului

Din Antichitate pînă la Daesh

Autori: Gérard Chaliand , Arnaud Blin
40.54 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere de Giuliano Sfichi

Numeroasele atentate teroriste din ultimii ani ne-ar putea face să credem că terorismul constituie o caracteristică a lumii contemporane. Dimpotrivă, au fost rare perioadele din istorie și regiunile care nu l-au cunoscut. Cu colaborarea unor reputați specialiști, Gérard Chaliand și Arnaud Blin descriu și analizează fenomenul terorist în toată complexitatea sa, urmărind diferitele tipuri de terorism cu care s-a confruntat lumea de-a lungul secolelor, din Antichitate și pînă în epoca modernă și contemporană. Înțelegem astfel rădăcinile islamismului radical, apariția spectaculoasă a terorismului islamist odată cu al-Qaida, viitorul mișcării islamiste, operațiunile sinucigașe, amenințarea terorismului după 11 septembrie, precum și jihadismul din perioada Daesh. Volumul include de asemenea discursurile și manifestele actorilor principali ai terorismului, de la Bakunin și ayatollahul Khomeini la Osama bin Laden.

„Trebuie să înăbușim dușmanii dinăuntru și din afară ai republicii ori să pierim împreună cu ea. Or, în această situație, cea dintîi maximă a politicii voastre trebuie să fie că poporul se conduce prin rațiune, iar dușmanii poporului, prin teroare. Dacă resortul guvernării populare pe timp de pace este virtutea, resortul guvernării populare în vreme de revoluție îl constituie simultan virtutea și teroarea; virtutea, fără de care teroarea e funestă; teroarea, fără de care virtutea e neputincioasă.” Maximilien de Robespierre, Discurs în fața Convenției din 5 februarie 1794 

„Teroristul este nobil, teribil și exercită o fascinație irezistibilă, căci îmbină în el cele două culmi sublime ale măreției umane: martirul și eroul. Din ziua în care jură, din adîncul inimii, să‑și dezrobească poporul și patria, știe că e sortit morții.” Serghei Stepniak Kravcinski, Rusia clandestină (1863)

 

An apariție
2018
Lună apariție
5
Număr pagini
576
Tip ediție
cartonată
Format
160x235
Fără comentarii

Despre terorism ca strategie de insurecție • Zeloți și asasini • Manifestări ale terorii de-a lungul anilor • Teroriștii anarhiști din secolul al XIX-lea • Terorismul rus (1878-1908) • Lenin, Stalin și terorismul de stat • Terorismul în război, de la cel de-al Doilea Război Mondial la războaiele de eliberare națională • Din 1968 pînă la islamismul radical • Al-Qaida • Operațiunile sinucigașe: între război și terorism • Statele Unite și terorismul • Panorama situației din 2004 încoace



Despre autori


Gérard Chaliand (coordonator)

Gérard Chaliand este specialist în probleme politice și strategice ale lumii contemporane, în special în gherile și terorism. Profesor invitat la Harvard, UCLA și Berkeley, a mai predat la École Nationale d’Administration și la Collège interarmées de Défense și a condus Centrul European de Studiere a Conflictelor, dar mai presus de toate a fost prezent pe diverse terenuri de conflict în Asia, Africa și America Latină. Este autorul a numeroase lucrări, printre care Atlas du nouvel ordre mondial (Robert Laffont, 2003), Les Guerres irrégulières: XXe-XXIe siècle. Guérillas et terrorismes (Gallimard, 2008), Anthologie mondiale de la stratégie. Des origines au nucléaire (Robert Laffont, 2009).



Arnaud Blin (coordonator)

Arnaud Blin, specialist în relații internaționale și studii strategice, a studiat la universitățile Georgetown și Harvard. În prezent, conduce Forumul pentru o Nouă Guvernanță Mondială și asociația Modus Operandi. Cercetător asociat la Institut Français d’Analyse Stratégique, este mai cu seamă autorul unor lucrări ca Tamerlan (Perrin, 2007), Les batailles qui ont changé l’histoire (Perrin, 2014) și, împreună cu Gérard Chaliand, Dictionnaire de stratégie militaire (Perrin, 1998) sau America is back (Bayard, 2003).



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.