- ISBN
- 973-46-0132-6 (Polirom)/
- An apariție
- 2005
- Lună apariție
- 11
- Număr pagini
- 360
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- -
- Domenii
La inceputul anilor ’70, George Banu l-a intilnit pe Peter Brook la Paris, unde acesta se instalase, si i-a urmarit indeaproape cercetarea intreprinsa in vederea descoperirii unui teatru nou.
Alternind povestirea cu marturisirea, cartea lui George Banu este cel mai bun ghid pentru a surprinde originalitatea creatiei lui Brook.
- An apariție
- 2005
- Lună apariție
- 11
- Număr pagini
- 360
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
George Banu a fost un eseist și profesor universitar de studii teatrale. Stabilit la Paris din 1973. Ales de trei ori președinte al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, s fost președinte de onoare al acesteia. A fost, de asemenea, președintele Premiului Europa pentru teatru. A primit de trei ori premiul pentru cea mai bună carte de teatru în Franța. A fost de două ori laureat al UNITER, iar în 2007 a primit Premiul Prometheus pentru întreaga activitate. Membru al Academiei Române. În 2014 a primit Marele Premiu al Academiei Franceze și Premiul „Gheorghe Crăciun” pentru Opera Omnia al revistei Observator cultural. A coordonat colecția „Le Temps du théâtre” la Editura Actes Sud. A primit titlul de doctor honoris causa al mai multor universități românești și europene. Responsabil (alături de Mihaela Tonitza Iordache) al reputatei antologii Arta Teatrului și coordonator al volumelor colective Teatrul de artă, o tradiție modernă, Repetițiile și teatrul reînnoit, De la vorbă la cîntec. În 2020 revista Secolul 21 i-a consacrat două numere în seria „Contemporanul nostru”. Cărțile sale au fost traduse în numeroase limbi. De același autor, la Editura Polirom au apărut: Peter Brook. Spre teatrul formelor simple (2005), Scena supravegheată. De la Shakespeare la Genet (2007), Iubire și neiubire de teatru (2013), Monologurile neîmplinirii (2014) și Scena lumii (2017).