Elogiul libertății
ISBN
973-683-080-2-
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
COLLEGIUM > Științe politice
Domenii

Elogiul libertății

Autori: Aurelian Crăiuțu
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
„Ca multi altii, am gustat si eu din plin, din 1989 si pina in prezent, acasa sau departe de casa, multe dintre bucuriile, tragediile, amaraciunile si deliciile libertatii. Am fost, pe rind, martor neputincios si participant fervent, spectator angajat si comentator dezamagit. Ca multi altii, am sperat si eu (inocent) in triumful rapid al libertatii, pentru a-mi da seama apoi ca ucenicia ei reclama un efort constant, zi de zi, clipa de clipa. Cu toate acestea, am crezut – si continuu sa cred – in libertate ca valoare suprema a cetatii; caci, asa cum spunea inspirat Tucidide, nu exista fericire fara libertate, si nici libertate fara curaj.” (Aurelian Craiutu)
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii
Liberalism si anti-liberalism • A fi sau a nu fi liberal? • Alasdair MacIntyre sau noul catehism tomist • Profetii trecutului: note despre filosofia politica a lui Joseph de Maistre si Louis de Bonald • Anatomia anti-liberalismului • Un „dialog” cu Adam Smith • De la dialogul interior la dialogul generalizat: note despre filosofia politica a lui Mihai Sora • Europa de est • Cultura politica si societatea post-comunista: conditii ale democratiei • De la clientelism politic la societatea civila • „Un tunel la capatul luminii?”: Note despre retorica „marii transformari” din Europa de Est


Despre autori


Aurelian Craiutu, doctor in stiinte politice al Universitatii Princeton (1999) si profesor in cadrul Departamentului de Stiinte Politice al Universitatii Indiana, Bloomington. Teza sa de doctorat a cistigat premiul Leo Strauss (2000) acordat de Asociatia Americana de Stiinte Politice pentru cea mai buna lucrare de doctorat in domeniul filosofiei politice sustinuta in 1998 si 1999 in America de Nord. O varianta revizuita si extinsa a acestei lucrari a fost publicata in 2003, iar traducerea franceza a cartii a aparut in 2006. A coordonat impreuna cu Sorin Antohi volumul Dialog si libertate: Eseuri in onoarea lui Mihai Sora (1997). Articolele sale au fost publicate in diverse reviste de specialitate. Este redactor-asociat al revistei European Journal of Political Theory si membru al Grupului pentru Dialog Social din Bucuresti. La Editura Polirom a aparut: Elogiul libertatii. Studii de filosofie politica (1998) si Elogiul moderatiei (2006).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.