Sărăcia și sistemul de protecție socială
ISBN
973-683-626-6
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Științe economice
Domenii
Afaceri și economie > Economie
        >> General
        >> Teorie economică

Sărăcia și sistemul de protecție socială

Autori: Cornelia Mihaela Tesliuc , Lucian Pop , Emil Tesliuc
INDISPONIBIL
4,72 lei

 
Studiul celor trei cercetatori abordeaza citeva teme relativ noi in politica social-economica din Romania, in raport cu una dintre realitatile dramatice ale tranzitiei postcomuniste, si anume saracia.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Saracie si inegalitate • Prestatiile banesti din sistemul de protectie sociala • Rolul prestatiilor sociale in combaterea saraciei • Evaluarea reformei prestatiilor banesti realizate in 1995-1998 • Concluzii si recomandari privind politica sociala


Despre autori


Cornelia Mihaela Tesliuc este doctor in economie al Academiei de Studii Economice. Coautor, impreuna cu Lucian Pop, al lucrarii Saracie, inegalitate si protectie sociala (1999). La Editura Polirom a publicat (impreuna cu Emil Daniel Tesliuc si Lucian Pop) volumul Saracia si sistemul de protectie sociala (2001).


Lucian Pop (autor)
Lucian Pop este asistent universitar al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti si cercetator la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV). Coautor al lucrarilor Metode si tehnici de evaluare a saraciei (1998), Saracia si sistemul de protectie sociala (2001, Editura Polirom, unde pregateste si un volum despre tranzitia in tarile postcomuniste).


Emil Daniel Tesliuc este doctor in economie al Academiei de Studii Economice. In perioada 1995-2000 a lucrat ca economist pentru Banca Mondiala la Bucuresti. In prezent urmeaza un program de studii postuniversitare in politici publice, la Universitatea Princeton. A coordonat volumul De la saracie la dezvoltare rurala (1999) si a publicat (in colaborare cu Lucian Pop si Cornelia Mihaela Tesliuc) Saracia si sistemul de protectie sociala (Editura Polirom, 2001).