Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
Rețelele sociale.
ISBN
978-973-46-4330-1
An apariție
2014
Lună apariție
2
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Sociologie. antropologie
Domenii

Rețelele sociale.

Teorie, metodologie și aplicații

Autori: Marian-Gabriel Hâncean
INDISPONIBIL
24,03 lei

Vezi eBook
 
Prefata de Mihaela Vlasceanu
 
Analiza retelelor sociale are o aplicabilitate extinsa in cercetarea relatiilor, interactiunilor si interdependentelor dintre diferiti indivizi. Volumul ofera o introducere in studiul fenomenelor sociale din perspectiva relationala, prezentind teoriile si aparatul conceptual de baza pentru caracterizarea retelelor sociale, precum si instrumentele fundamentale de analiza a acestora. Informatiile teoretice sint completate si ilustrate cu numeroase exemple de analiza a retelelor pe mai multe niveluri, de la grupurile mici la cele de nivel mezo- si macrosocial. Data fiind importanta retelelor sociale in domenii ca economia, politica si cultura, lucrarea se adreseaza unui public divers: studenti si profesori la facultatile de stiinte sociale, manageri, consultanti si antreprenori.
 
 
An apariție
2014
Lună apariție
2
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Scolile de studiu al retelelor sociale • Elemente de analiza a retelelor sociale • Proprietati structurale ale retelelor • Chestionarele sociometrice • Solutii software destinate analizei retelelor sociale • Teorii si teme de cercetare • Argumentul gaurilor structurale si modalitati de masurare a capitalului social • Contagiunea sociala: coeziune si echivalenta structurala • Retelele de schimb • Putere si dependenta in retelele de schimb • Reciprocitate si risc in schimburile sociale


Despre autori


Marian‑Gabriel Hâncean este conferenţiar universitar la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti, unde predă cursurile: Network analysis: highlighting relational patterns (Analiza reţelelor sociale: detectarea configuraţiilor rela­ţionale), Sociologia organizaţiilor şi Comportament organizaţional. De asemenea, la Institutul de Cercetări al Universităţii din Bucureşti (ICUB), este coordonatorul Grupului de cercetare a grafurilor şi reţelelor sociale (GraphNets). În 2017, a primit din partea Universităţii din Bucureşti premiul pentru cel mai bun articol ştiinţific în domeniul şti­inţelor sociale („Homophily in Coauthorship Networks of East‑European Sociologists”, publicat ca autor principal, împreună cu Matjaž Perc, în Scientific Reports, editat de revista Nature). Este membru al asociaţiei profesionale internaţionale a specialiştilor în analiza reţelelor sociale (International Network for Social Network Analysis) şi al Societăţii Sociologilor din România. Actualmente, implementează, în calitate de lider al echipei din România, proiectul de cercetare ORBITS (http://pagines.uab.cat/orbits/en, 2016‑2020), împreună cu Departamentul de Antropologie Socială şi Culturală din cadrul Universităţii Autonome din Barcelona. A participat la stagii de perfecţionare în utilizarea soluţiilor software de analiză a datelor de reţea socială (RSiena, UCINET, Pajek, R, EgoNet, visone, VennMaker) la: Vrije Universiteit (Amsterdam, 2011), Universität Hamburg (Hamburg, 2013), Universitat Autònoma de Barcelona (Barcelona, 2015, 2017), Sciences Po (Paris, 2016), Johannes Gutenberg‑Universität (Mainz, 2017). Este certificat de GESIS Leibniz‑Institut für Sozialwissenschaften şi de Universität zu Köln (Germania) în modelarea prin ecuaţii structurale (2017), în analiza statistică a datelor cu structură multinivel (2018) şi în analiza statistică longitudinală a reţelelor dinamice prin RSiena (2018), iar de Universitatea Autonomă din Barcelona în analiza reţelelor personale (2015). Ariile sale majore de cercetare sînt studiul reţelelor sociale şi analiza organizaţiilor. La Editura Polirom a mai publicat Reţelele sociale. Teorie, metodologie şi aplicaţii (2014). Mai multe detalii pe gabrielhancean.wordpress.com.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.