Descrierea etnografică
ISBN
973-683-380-1
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
168
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
COLLEGIUM > Sociologie. antropologie
Domenii

Descrierea etnografică

Autori: François Laplantine
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
„Gasim la Francois Laplantine un examen istoric al modalitatilor in care a fost si este practicata de facto descrierea etnografica, o analiza genetica prin comparatie - surprinzatoare, dar inspirata, dovedind ca autorul-etnolog are dreptate atunci cind afirma ca o buna cunoastere a Celuilalt conduce la o mai buna cunoastere de sine - cu alte modalitati ale descrierii (stiintific-naturista, literara, picturala, fotografica), precum si o interogatie teoretica asupra raporturilor descrierii cu diferitele forme de explicatie/ intelegere a lumii socioumane. Impreuna, acestea conduc la deconstructia punct cu punct a conceptiei traditionale cu privire la descriere
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
168
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii
Etnografia ca activitate perceptiva: privirea • Etnografia ca activitate lingvistica: scrierea • Orice descriere este, oare, etnografica? • Locul descrierii in istoria antropologiei • Modelele descrierii etnologice • Descriere etnografica si spatiu • Teoria descrierii etnografice • Descriere si explicatie


Despre autori


Profesor de etnologie la Universitatea Lyon II. De acelasi autor: L’Ethnopsychiatrie (PUF, 1988); La Table, le Livre et les Esprits (J.-C. Lattes, 1990); Anthropologie de la maladie (Payot, 1992); L’Anthropologie (Payot, 1995). Traducere la Editura Polirom: Descrierea etnografica.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.