- ISBN
- 1454-5667
- An apariție
- 2008
- Lună apariție
- 3
- Număr pagini
- 168
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
- Colecție
- REVISTE ȘI PUBLICAȚII
- Domenii
Psihologia Socială. Nr. 20/2007. Buletinul Laboratorului „Psihologia cîmpului social” Universitatea „Al.I. Cuza”, Iaşi
Autori: Adrian Neculau
O revista deja cunoscuta studentilor si specialistilor in domeniu, preocupata de aducerea la zi a cercetarilor si cunostintelor de psihologie sociala, in vederea formarii unei alte perspective asupra realitatilor contemporane.
- An apariție
- 2008
- Lună apariție
- 3
- Număr pagini
- 168
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
Zece ani (editorial aniversar) • Reprezentarea sociala a Procesului Bologna: studiu explorativ • L’image des Gitans au Portugal • Efectul Muhammad Ali la adolescentii delincventi si nedelincventi. Importanta grupului de referinta si a sensului comparatiei • Residus du national-communisme et populisme. Recette du succès du parti Romania Mare • Factori ai tolerantei fata de darea de mita • Relatiile dintre parinti si copii: o strategie in sprijinul rolului parintilor • The Romanian Contribution in Extending the Meaning of the Concept Context and of its International Success • Recherche, methode et terrain chez les Tsiganes en Europe centrale orientale • Actiune sociala si analiza conversationala in Portugalia. Obiective si metodologie ale unui proiect de cercetare • Apports et place de la methode phenomeno-structurale dans le champ actuel de la psychopathologie et de la psychotherapie • Al VII-lea Congres International de Psihologie Sociala in Limba Franceza
Despre autori
Adrian Neculau (1938-2012) a fost profesor emerit la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi si a predat cursuri de psihologie sociala, memorie sociala si dinamica grupului. A fondat Laboratorul „Psihologia cimpului social”, care dezvolta relatii de colaborare cu unitati de cercetare similare din importante universitati europene, a facut parte din mai multe echipe de cercetare europene preocupate de studiul reprezentarii sociale a saraciei, puterii sau minoritarilor si a fost membru in comitetul executiv al retelei European PhD on Social Representations and Communication and So.Re.Com. THEmatic NETwork la Universitatea „La Sapienza” din Roma. A coordonat doua colectii la editura Polirom (Collegium. Psihologie si Psihologie aplicata) si revista Psihologie sociala. A fost membru in comitetul stiintific al mai multor reviste romanesti si europene de psihologie. A coordonat doua manuale universitare de psihologie sociala si a publicat mai multe studii in reviste europene de specialitate. Dintre lucrarile publicate mentionam : Liderii in dinamica grupurilor (1977), Memoria pierduta (Polirom, 1999), Urmele timpului. Iluzii romanesti, confirmari europene (dialog cu Serge Moscovici) (Polirom, 2002), Educatia adultilor (Polirom, 2004), Viata cotidiana in comunism (Polirom, 2004), Dinamica grupului si a echipei (Polirom, 2007) si Un psiholog in Agora (Polirom, 2010).