Capcanele raționamentului
ISBN
973-683-057-8
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
COLLEGIUM > Practic
Domenii

Capcanele raționamentului

Autori: Ewa Drozda Senkowska
INDISPONIBIL
19,95 lei

 

Traducere de Radu Gavril.

Stim noi sa rationam la fel de bine pe cit pretindem ca o facem? – este intrebarea la care se incearca a se gasi un raspuns prin elaborarea acestei carti. Apelind la exemple concrete si la experiente cunoscute, autorii descriu erorile confirmarii, imbinarii, asortarii, dezvaluind caracteristicile fenomenelor anularii mentale, disonantei cognitive, explicind strategiile confirmarii sau infirmarii pe care le aplicam zilnic fara sa ne dam seama de aceasta.

An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii

Cum ne inselam in previziunile noastre • Cind exemplele sunt usor de gasit • Cind optimismul este exagerat • Cum ne inselam in concluziile noastre • Cind coerenta ascunde incoerenta • Disparitia indoielii • Ce se intimpla atunci cind ne imaginam ca lucrurile ar fi putut fi altfel • Virtutile anularii mentaleDespre autori


Ewa Drozda Senkowska este profesoara la Universitatea Paris V, Sorbona. De acelasi autor: Capcanele rationamentului, Polirom, Iasi, 1998; Psihologia sociala experimentala, Polirom, 2000.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.