CE PROGRAM POT FOLOSI PENTRU CITIREA UNUI EBOOK?

Pentru lecturarea unei cărți digitale este nevoie să dețineți un cont (un ID) pe Adobe.com. Este necesar ca pe dispozitivul ales să aveți instalat programul Adobe Digital Editions sau aplicația OverDrive. Ambele sunt gratuite.

Același ID Adobe poate fi utilizat pentru descărcarea aceleași cărți pe maximum 6 dispozitive.

Pentru instalarea Adobe Digital Edition puteți urmări un tutorial la partenerul nostru libris.ro:

https://www.libris.ro/ghidulCititoruluiDeEbook/ghidInstalareAdobeDigitalEdition

ESTE NECESARĂ CONEXIUNE INTERNET PENTRU CITIREA EBOOK?

În general, orice eBook este disponibil pentru lectură chiar și fără conexiune la internet. Este necesară o conexiune la rețea doar în momentul descărcării cărților din contul de dvs. pe dispozitivele folosite pentru citit.

Cu toate acestea, anumite opțiuni ale aplicației eReader de pe dispozitivele de acest tip, precum și eventuale sincronizări ale cărților pot necesita conexiunea la internet.

POT CITI UN EBOOK PE MAI MULTE DISPOZITIVE?

Cărțile noastre digitale pot fi citite pe cel mult 6 dispozitive. 

Poți transfera un eBook de pe un device pe altul prin conectarea contului unic de Adobe. În momentul transferării unui eBook de pe un device (calculator, laptop, telefon etc.) pe un eReader compatibil cu Adobe Digital Editions, eReader-ul se va autoriza în mod automat cu același ID Adobe folosit inițial.

UN EBOOK POATE FI COPIAT PE ALT DISPOZITIV?

Simpla copiere nu este posibilă. Toate cărțile digitale în format ePUB și PDF disponibile pe polirom.ro sunt criptate prin Adobe DRM.

DRM este un acronim pentru Digital Rights Management, DRM este o abordare sistematică a protejării drepturilor de autor pentru conținutul media digital. Sistemul DRM are ca scop prevenirea redistribuirii neautorizate a produselor digitale și restricționarea modurilor prin care consumatorii pot copia conținutul pe care l-au achiziționat.

Produsele protejate prin DRM au fost dezvoltate ca răspuns la creșterea rapida a pirateriei online a materialelor comercializate, care a proliferat prin utilizarea la scară largă a programelor de transfer de la terminal-la-terminal.

Pentru protejarea drepturilor digitale există două posibile metode:

  • sisteme de DRM „dure" care criptează conținutul;
  • sisteme de DRM mai lejere, denumite și „Social DRM".
ORICE CARTE ÎN FORMAT FIZIC ARE ȘI EBOOK?

Nu toate titlurile sunt disponibile și în format digital. Unele sunt limitate prin contract doar la format fizic, iar la cele la care este prevăzut și format digital, urmează să fie produse și distribuite. Mențiunea formatului digital este, în general, trecută pe coperta 4 a cărții.

POT LISTA EBOOKUL LA IMPRIMANTĂ?

În general, cărțile sunt protejate cu un sistem „dur" DRM și nu permit listarea conținutului. Majoritatea cărților digitale vândute de Polirom au următoarele restricții:

  • Copiere text: maximum 20 de pagini;
  • Listare la imprimantă: maximum 20 de pagini.
CE POT FACE DACĂ FORMATUL EBOOK NU ESTE COMPATIBIL CU DISPOZITIVUL MEU?

Este foarte important ca înainte de achiziționarea unui eBook să te asiguri că dispozitivul tău de tip eReader este compatibil cu formatele disponibile pe polirom.ro (epub sau PDF).

Te anunțăm că eReader-ul de tip Kindle nu este disponibil cu niciunul dintre formatele noastre.

Din păcate, din cauza caracterului securizat al fiecărui eBook, orice descărcare a unei cărți electronice se facturează iremediabil. Astfel, nu este posibilă o rambursare sub nicio formă a valorii cărții.

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.