Istoria teoriilor comunicării
ISBN
973-683-652-5
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
COLLEGIUM > Litere
Domenii

Istoria teoriilor comunicării

Autori: Armand Mattelart , Michele Mattelart
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Comunicarea se anunta deja o figura emblematica a societatilor celui de-al treilea mileniu. Aflate la raspintia mai multor discilpline, procesele de comunicare au trezit interesul unor stiinte atit de diferite ca lingvisica, filozofia, istoria, geopolitica, psihologie, sociologia, etnologia, economia, stiintele politice, biologia, stiintele cognitive sau cibernetica. Lucrarea de fata incearca sa surprinda pluralitatea si dispersia acestui cimp de observatii stiintifice care, in decursul istoriei, s-a inscris ca o tensiune de rezolvat intre individ si societate, natura si cultura, fizic si imaterial, actor si sistem, liber arbitru si determinisme sociale. Istoria teoriilor comunicarii este istoria acestor sfisieri, precum si a diferitelor incercari de a articula o analiza cit se poate de coerenta a procesului in sine.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii
Organismul social * Empirismele din Lumea Noua * Teoria informatiei * Industrie culturala, ideologie si putere * Economia politica * Revenirea cotidianului * Autoritatea comunicarii


Despre autori


Profesor de stiintele informaticii si ale comunicarii la Universitatea Paris-VIII. A publicat numeroase lucrari despre cultura si mijloacele de comunicare, traduse in mai multe limbi.


Eseista si cercetatoare


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.