Tartarin din Tarascon
ISBN
973-683-102-7
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
115x165
Colecție
LITERATURĂ PENTRU COPII
Domenii

Tartarin din Tarascon

Autori: Alphonse Daudet
 

Traducere si prefata de Ilie Dan

Adept al scolii naturaliste, Alphonse Daudet (1840-1897) isi autodefineste talentul ca „amestec singular de fantezie si realitate”. Autorul trilogiei eroicomice Tartarin – Aventurile extraordinare ale lui Tartarin (1872), Tartarin in Alpi (1885), Port-Tarascon (1890) – utilizeaza proceduri tehnice si resorturi comice speciale, fie ca este vorba de scrieri fanteziste, fie de cunoscutele sale romane de moravuri. La Daudet, pasiunea pentru adevar, temperata de sensibilitatea sa delicata, transforma lectura intr-o „placere extrema”, mai puternica si mai putin inocenta decit ne putem imagina.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
115x165
Fără comentarii

""Despre autori


Daudet (1840-1897) - scriitor francez, autor al bine cunoscutei trilogii eroi-comice Tartarin. La Editura Polirom, in colectia Literatura pentru copii, a aparut traducereia primei parti.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.