Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
  • La reducere!
  • -40%
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
Erori galactice
ISBN
978-973-46-8258-4
An apariție
2020
Lună apariție
10
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată, color
Format
130x200
Colecție
JUNIOR
Domenii

Erori galactice

Să greşeşti e omeneşte, să perseverezi e ştiinţific

Autori: Luca Perri , Tunet Pieptănat
20,97 lei 34,95 lei -40%

Vîrsta recomandată 10+

 

Traducere din limba italiană și note de Anamaria Gebăilă

Cu ilustrații de Tunet Pieptănat

Anii ’60, în Rusia. Dintr-un laborator din Moscova răsună un strigăt de fericire: „Ura, frate!”. Un tînăr chimist de care n-auzise nimeni pînă atunci tocmai descoperise cea de-a patra stare de agregare a apei. Dar, după un timp, descoperirea e dezmințită: moleculele aparent deosebite de H2O se dovedesc a fi... urme de transpirație!

Dacă crezi că asemenea gafe nu se întîmplă prea des, pregătește-te pentru o călătorie printre greșelile științei, alături de mine și de Tunet Pieptănat. Vei descoperi că, la fel ca în viață, erorile sînt utile pentru că prilejuiesc descoperiri incredibile.

Așa că suflecă-ți mînecile: următoarea eroare care va revoluționa știința ar putea fi comisă chiar de tine.

Știința poate greși? Răspunsul este DA! Nu numai că poate greși, ba chiar trebuie să greșească. Dacă vrei să ajungi om de știință, pregătește-te pentru tot soiul de gafe (și avertizează-ți părinții ca să se obișnuiască și ei cu ideea). De fapt, secretul nu e să fim infailibili, ci să nu ne dăm bătuți niciodată. O știu prea bine oamenii de știință din această carte, de la marele Einstein la genialul Marconi și pînă la astronomul Schiaparelli, care ne-au băgat în ceață, și-ncă cum!

Pregătește-te pentru o călătorie printre asteroizii celor mai flagrante rateuri ale științei, la bordul unei navete spațiale pilotate de Luca Perri, un star al astrofizicii, cu ilustraţii realizate de Tunet Pieptănat.

An apariție
2020
Lună apariție
10
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată, color
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Luca Perri (autor)

Luca Perri este doctorand în astro-fizică la Universitatea din Insubria și la Observatorul din Brera, Milano. Este astronom la Observatorul din Merate și susține conferințe la Planetariul din Milano. De mai bine de zece ani, se ocupă de popularizarea științei în emisiuni radiofonice și de televiziune, în reviste, la festivaluri și pe rețelele de socializare. De-a lungul timpului, a colaborat cu televiziunea publică italiană RAI, cu editura DeAgostini, cu ziarul La Repubblica, cu revista pentru copii și tineret Focus Junior, cu portalul Pikaia, dedicat evoluției speciilor vii. De asemenea, a participat la manifestările din Noaptea Europeană a Cercetătorilor și la festivalurile de științe desfășurate la Genova, Bergamo și Planetariul de la Lecco. Este campionul Italiei și unul dintre finaliștii internaționali ai FameLab 2015, concursul de talente pe tema popularizării științelor. A scris și a prezentat rubrici în cadrul emisiunilor Memex și Galileo ale postului de televiziune Rai Scuola, destinat copiilor și tineretului.Tunet Pieptănat (pseudonimul lui Andrea Paggiaro) este unul dintre cei mai cunoscuți autori de benzi desenate din Italia. Tunet nu e novice în privința științelor, colaborînd în 2014 cu CERN și demonstrînd că benzile desenate și știința se înțeleg de minune. Cînd nu desenează, lui Tunet îi place la nebunie să bea ceai rece.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.