13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
13 bancheri
ISBN
978-973-46-2555-0
An apariție
2012
Lună apariție
5
Număr pagini
280
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
ECONOMIE ȘI SOCIETATE
Domenii

13 bancheri

Dominația Wall Street-ului și următorul colaps financiar

Autori: Simon Johnson , James Kwak
 
Traducere de Emanuela Racu si Lucia Dos
 
Un volum remarcabil, care atrage atentia asupra pericolului reprezentat de actuala „ideologie” a finantelor si de controlul exercitat de Wall Street asupra politicilor financiare ale guvernului american, ca si asupra riscurilor pe care le implica acestea pentru o economie globalizata.
 
Sase megabanci, „prea mari pentru a da faliment”, domina finantele si economia americana si influenteaza in buna masura deciziile autoritatilor. Aceste sase banci sint reprezentate simbolic de cei 13 mari bancheri care s-au intilnit cu presedintele Obama in martie 2009. Incercind sa explice situatia actuala si sa-i analizeze consecintele, Simon Johnson si James Kwak refac drumul pe care l-a parcurs sistemul bancar incepind din anii ’80, cu profituri care se multiplica in anii buni si pierderi compensate pe bani publici in anii slabi. Viitorul se anunta sumbru: autorii subliniaza pericolul reprezentat de actuala „ideologie” a finantelor si de controlul exercitat de Wall Street asupra politicilor financiare ale guvernului american, precum si riscurile pe care le implica acestea pentru o economie globalizata.
 
Din cuprins:
Thomas Jefferson si aristocratia financiara • Oligarhii celorlalti • Anatomia crizelor de pe pietele emergente • Barci de salvare insuficiente • Ascensiunea Wall Street‑ului • Schimbarea sistemului bancar • „Lacomia este buna” • Finantarea electorala • Legatura dintre Wall Street si Washington • Ideologia finantelor • Cea mai buna afacere din toate timpurile • Oligarhia americana: sase banci • Demontarea modelului Wall Street-ului • „Tragerea pe sfoara” a clientului • Prea mari pentru a exista
An apariție
2012
Lună apariție
5
Număr pagini
280
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Simon Johnson este economist, profesor la Sloan School of Management in cadrul MIT, cercetator la Petersen Institute for International Economics.


James Kwak (autor)
James Kwak este profesor asociat la University of Connecticut School of Law si cercetator la Harvard Law School Program on Corporate Governance.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.