Aeterna latinitas
ISBN
973-9248-13-6
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
424
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
DICȚIONARE, ENCICLOPEDII
Domenii

Aeterna latinitas

Mică enciclopedie a gîndirii europene în expresie latină

Autori: Eugen Munteanu , Lucia-Gabriela Munteanu
INDISPONIBIL
16,28 lei

 
„Este, fara indoiala, cel mai cuprinzator dictionar de termeni si citate celebre in expresie latina aparut pina astazi in Romania. (...) Iconografia, ilustratiile, plansele confera cartii un aspect de spirituala feerie, nici cele mai sofisticate tehnologii privind informatia si imaginea nu se pot substitui CARTII, inclusiv cartii ca obiect. (...) Pe buna dreptate, Aeterna Latinitas este nu numai un dictionar, ci si o «carte de intelepciune» care ne prilejuieste intilnirea cu spiritul unor mari ginditori «invesmintat in haina de gala a latinei eterne». Asadar, o carte a spiritului latin sub forma sa monumental istorica.” (Constantin Coroiu, „Adevarul literar si artistic”, 5 mai 1997) Premiul Cartea anului, Salonul de Carte, Chisinau, 1997.
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
424
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Eugen Munteanu este profesor la Facultatea de Litere, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi. A mai publicat urmatoarele lucrari: Augustin, De dialectica / Despre dialectica, Humanitas, Bucuresti, 1991; Sfintul Augustin, De Magistro / Despre Invatator, Institutul European, Iasi, 1995; Studii de lexicologie biblica, Editura Universitatii, Iasi, 1995 (premiul „Timotei Cipariu” al Academiei Romane); Aeterna Latinitas. Mica enciclopedie a gindirii europene in expresie latina, Polirom, Iasi, 1997 (in colaborare cu Lucia-Gabriela Munteanu); Carmina Burana, Polirom, Iasi, 1998 (in colaborare cu Lucia-Gabriela Munteanu); Sfintul Augustin, Confessiones / Confesiuni, Nemira, Bucuresti, 1998. Este colaborator si coautor la urmatoarele lucrari colective: H. Tiktin, Rumanisch-deutsches Worterbuch, 2. uberarbeitete und erganzte Auflage, hrsg. von Paul Miron, Otto Harrassowitz Verlag, Wiesbaden, 3 vol., 1985-1987 (Premiul „Timotei Cipariu” al Academiei Romane pe anul 1989); Biblia 1688, Pars III, Leviticus, in seria Monumenta linguae Dacoromanorum (autor al sectiunii Comentarii lingvistice, filologice si exegetice), Editura Universitatii, Iasi, 1994; Sfinta Scriptura in limba romana, in *** Enciclopedia Bibliei, Logos, Cluj, 1996; Academia Romana, Dictionarul limbii romane (DLR), tomul XIV, litera V, partea I, Editura Moldova, Iasi, 1997 si Introducere in lingvistica (2005).


Profesoara de limba latina. A redactat, impreuna cu Eugen Munteanu, antologia Aeterna Latinitas (Editura Polirom, 1997).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.