Familia europeană. O încercare de...
ISBN
973-681-150-6
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
CONSTRUCȚIA EUROPEI
Domenii

Familia europeană. O încercare de antropologie istorică

Autori: Jack Goody
INDISPONIBIL
17,24 lei

 
Traducere de Silvana Dobos. Specialist recunoscut in domeniu, autorul analizeaza efectele evolutiei sociale, politice si economice din istoria europeana asupra modului de organizare a familiei, incluzind importantele modificari produse de aparitia crestinismului.
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii
Inceputurile: Trasaturi comune ale vietii de familie; Eurasia si epoca bronzului; Diferente interne; Crestinismul; Rezistenta; Continuitati si discontinuitati • Mostenirea Greciei si a Romei: Grecia si zestrea; Clanurile unilineare si familiile bilaterale; Un asalt al individualismului?; Casatoria si familia; Copiii; Casatoriile in familie; Influenta crestina • Aparitia crestinismului: Casatoriile interzise; Inrudirea prin botez; Biserica si femeile; Biserica si proprietatea; Adoptia; Concubinajul; Divortul; Recasatoria; Mostenirea; Viata de familie; Femeile; Femeile si averea; Transferul de resurse; Sexualitatea; Rezistenta; Legea si cutuma; Impactul crestinismului in Mexic • Teritoriile germane: Patrilinear sau bilateral?; Dimensiunea gospodariei; Legaturile de rudenie; Tranzactiile cu terenuri; Decaderea oraselor; Feudalismul; Crestinismul; Condamnarea vechilor practici • Modele europene si regimuri medievale • Femei, parinti si copii in perioada Reformei si a Contrareformei • Zestrea si drepturile femeii • Diferentele • Proto-industrializarea si industrializarea • Modernizarea si familia: teoriile • Tarile socialiste • Familia contemporana in practica: „Sotia muncitoare” si structura pietei de munca; Divortul; Asistenta sociala; Abuzul; Secularizarea; Sciziunea gospodariei; Parintii singuri; Familia conjugala


Despre autori


Jack Goody (autor)
Jack Goody a fost profesor de antropologie sociala la Cambridge, pina in 1985. In prezent este profesor la St. John's College. Printre lucrarile publicate, se numara: „Production and Reproduction” (1976), „The Domestication of the Savage Life (1977), „The Logic of Writting and the Organization of Society” (1986), „The Interface between the Written and the Oral” (1987), „The Power of the Written Tradition” (2000).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.