Renașterea parlamentarismului în România
ISBN
973-683-688-6
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM
Domenii

Renașterea parlamentarismului în România

Autori: Marian Enache , Mihai Constantinescu
INDISPONIBIL
14,35 lei

 
Receptarea regimului parlamentar a fost dintotdeauna unul dintre „pariurile istorice” cele mai cutezatoare ale poporului roman. Pornind de la definirea premiselor teoretice, lucrarea schiteaza caracteristicile esentiale ale evolutiei parlamentarismului in Romania, cu o privire speciala asupra regimului parlamentar actual si crearii unui cadru politic modern, in masura sa faciliteze asimilarea cerintelor democratiei, incercind totodata conturarea unei imagini generale a evolutiei fundamentale de ordin politico-juridic a statului si societatii romanesti.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Aparitia si evolutia parlamentarismului in Romania • Regimul constitutional. 22 decembrie 1989 - 20 mai 1990 • Elaborarea si adoptarea Constitutiei Romaniei • Constitutia si premisele stabilitatii institutiilor


Despre autori


Marian Enache este licentiat al Facultatii de Drept, Universitatea "Al.I. Cuza" Iasi, doctor in drept al Universitatii din Bucuresti. 93); fost ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Moldova (1993-1996) • Dorin Cimpoesu este licentiat al Facultatii de Istorie a Universitatii "Al.I. Cuza" Iasi. Lucreaza in domeniul relatiilor externe ale Romaniei, efectuind misiuni diplomatice in Canada (1986), Marea Britanie (1988-1990), Republica Moldova (1993-1997). A publicat la Editura Polirom Controlul parlamentar si Misiune diplomatica in Republica Moldova, 1993-1997.


Mihai Constantinescu este doctor in drept; a fost presedintele Comisiei constitutionale, juridice si pentru drepturile omului din Consiliul Frontului Salvarii Nationale si Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala, consilier al primului-ministru in guvernele din prima legislatura, expert in Comisia de elaborare a proiectului de Constitutie, judecator la Curtea Constitutionala. De acelasi autor: „Dreptul parlamentar” (in colab., 1994, 1999), „Curtea constitutionala a Romaniei” (1997), „Ordonanta guvernamentala” (2000), „Alegorie la ziua de ieri” (1999), „Renasterea parlamentarismului in Romania” (in colab., Polirom, 2001). A primit premiul „Simion Barnutiu” al Academiei Romane.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.