Mass-media și democrația
ISBN
973-683-808-0
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM
Domenii

Mass-media și democrația

Autori: Doru Pop
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Cartea este un excelent ghid cu puternice valente aplicative, schitind premisele rolului democratic al mass-media, democratizarea si masificarea informatiilor, raportul dintre presa si procesele decizionale, aspecte privind evolutia comunicarii si comunicarea in sfera politica, democratia publicitara, controlul mass-media, statul si libertatea de exprimare, democratie si mass-media, insotite de o serie de texte aplicative. Autorii textelor aplicative: Culver H. Smith, Michael Schudson, Philip Seib, Fred Inglis, Jacques Gerstle, Todd Gitlin, Bernard Berelson, Armand Mattelart, Doris Graber, James Curran.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Premisele rolului democratic al mass-media • Democratizarea si masificarea informatiilor • Presa si procesele decizionale • Evolutia comunicarii si sistemele politice • Comunicarea in sfera politica • Spectacol politic si democratie publicitara • Controlul mass-media? • Mass-media in societate • Statul si libertatea de exprimare • Democratie si mass-media


Despre autori


Doru Pop (autor)

Doru Pop (n. 3 mai 1970, Baia Mare) este conferentiar la Facultatea de Teatru si Televiziune din Cluj-Napoca. A absolvit Liceul de Filologie-Istorie din Oradea (1988) si Facultatea de Litere din Cluj-Napoca (1994). In 2002 a obtinut masteratul in jurnalism si comunicare la Universitatea Chapel Hill, Carolina de Nord, iar in 2003 doctoratul in filosofie, cu o teza despre filosofia culturii vizuale, la Universitatea „Babes-Bolyai”. A fost bursier Fulbright si Ron Brown (1995-1996, 2000-2002) si a predat un curs despre filmul romanesc la Bard College, New York (2012). A publicat volume de studii si eseuri: Alegerile naibii. Fals tratat despre metehnele imaginarului politic autohton (2007), Ochiul si corpul. Modern si postmodern in filosofia culturii vizuale (2005), 911. Ziua in care a murit democratia (2003), Mass media si democratia (Polirom, 2001), Mass media si politica (2000), Obsesii sociale (1998) si un volum de povestiri pentru copii: Povestile bunicutei Nana (2003); a tradus Giovanni Sartori, Teoria democratiei reinterpretata (Polirom, 1999), a colaborat la volume colective si scrie comentarii politice, cronica literara si eseu pentru o serie de reviste literare romanesti.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.