Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
Arta compoziției
ISBN
978-973-46-1889-7
An apariție
2011
Lună apariție
3
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLECȚIA DE ARTĂ
Domenii

Arta compoziției

Autori: Ion Truică
 
Ion Truica propune metode si proceduri inedite de organizare compozitionala a suprafetei, prin care doreste sa ofere acces tinerilor artisti la geometria secreta a operelor de arta. Pornind de la convingerea ca semnificatia imaginii poate fi atinsa doar prin stapinirea relatiilor dintre formele plastice si a limbajului acestora, autorul acorda compozitiei rolul principal in initierea artistica.
 
„Cu sensibilitatea unui seismograf, Ion Truica inregistreaza diagrama miscarilor sufletesti, a reactiilor sale la modificarile de ambianta, propunind atentiei compozitia cu o remarcabila putere de sugestie prin intermediul careia se asigura o imediata comunicare intre artist si privitor.” (Vasile Dragut)
An apariție
2011
Lună apariție
3
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Importanta compozitiei • Geneza formelor • Asimetriile grafice si spatiale • Efectul unghiurilor • Compozitia cu linii curbe si contracurbe • Proportia formelor in imagine si semnificatia lor • Presiunea formelor dominante • Dramaturgia umbrei • Contrastul – esenta compozitiei • Dinamica formelor in imagine • Puterea golului in caligrafia si pictura chineza • Unitatea stilistica a compozitiei


Despre autori


Ion Truica (n. 1935), grafician, scenograf si regizor de filme de animatie, membru al Uniunii Artistilor Plastici, al Uniunii Cineastilor, al Asociatiei Internationale a Filmului de Animatie si al UNITER. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. A predat desen, compozitie, istoria costumului si teoria scenografiei la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi, Universitatea „Hyperion” din Bucuresti si UNATC. A realizat peste 50 de filme de animatie in cadrul Studioului Cinematografic Animafilm. Incepind cu 1968, a avut numeroase expozitii de grafica si scenografie la Bucuresti, Iasi, Annecy, Lund, Leipzig. Lucrarile sale de grafica pot fi caracterizate drept gestualism liric de inspiratie orientala. A mai publicat: Poetica filmului de animatie (2002), Arta scenografilor romani (2003), Teoria scenografiei (2003), volumul de eseuri Efectul de cupola (2005), albumul Iarna caligrafului (2010) si volumul de poezie Praful si pulberea (2010); a ingrijit volumul postum Dan Jitianu, Sinteza scenografica (2004).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.