La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
La mine-n cap
ISBN
978-973-23-3003-6
An apariție
2013
Lună apariție
5
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
CARTEA ROMÂNEASCĂ
Domenii

La mine-n cap

Autori: Lavinia Bălulescu
INDISPONIBIL
9,62 lei

Vezi eBook
 
Nominalizare in cadrul Galei Tinarului Scriitor, sectiunea Tinarul prozator, editia a IV-a, 2014
Vizualizati recenzia cartii in emisiunea "Omul care aduce cartea"
 
 
Viata lui Aprilie se schimba dupa ce descopera ca pe tavanul din apartamentul ei locuieste o alta femeie. Din acel moment, fata – copil si femeie, intr-un trup prea strimt – nu mai este niciodata singura, iar timpul, spatiul si memoria devin de necontrolat. Sfirsitul lumii se consuma, barbatii dispar si reapar cu alte chipuri, iar realitatea se dedubleaza. Lumea 1 si Lumea 2 isi cistiga autonomia. Ramine de vazut daca intimplarile, aproape magice, care se petrec sint aievea sau doar in capul protagonistelor, ale caror vieti se suprapun si, in acelasi timp, tind sa iasa dintr-o captivitate autoimpusa.
La mine-n cap este debutul in proza al poetei Lavinia Balulescu.
 
„Intr-un moment in care tinara generatie de prozatori de la noi pare sa fi optat pentru o creatie eminamente confesiva, Lavinia Balulescu are curajul desprinderii de stilul dominant al promotiei sale. Desi textul are concretetea casanta a unui discurs hiperrealist, sensurile sint generate de scufundarea cuvintelor intr-un flux al constiintei de cea mai curata sorginte psihanalitica. Dedublarea personalitatii, patinajul primejdios pe contururile unei lumi imaginar-reale, franchetea irezistibila a marturisirii, proliferarea halucinanta a imaginilor si a situatiilor, multiplicarea punctelor de vedere, intr-un ecou care e cind rasfat, cind disperare, cind tragedie, cind cinism, denota capacitatea prozatoarei de a-si domina cu autoritate creatia. Vad in debutul in fictiune al Laviniei Balulescu un moment fast pentru tinara proza romaneasca a acestui moment. Cartea ei poate reprezenta un moment de cotitura in necesara desprindere de zona biografismului coplesitor, in favoarea imaginarului controlat de inteligenta.” (Mircea Mihaies)
 
„Acum citiva ani, intr-o noapte, am visat ca venise sfirsitul lumii. Dimineata, m-am trezit si am scris un capitol intreg. De fapt, am inceput sa scriu cartea cu adevarat atunci cind mi-am dat seama ca sint propria mea prizoniera. Pe atunci locuiam in Timisoara. Intre timp, m-am mutat in Bucuresti, cu intentia evidenta de a scapa de mine. Nu am reusit.” (Lavinia Balulescu)
An apariție
2013
Lună apariție
5
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Lavinia Bălulescu s-a născut pe 12 martie 1985, la Drobeta-Turnu Severin. Este scriitoare şi jurnalistă. A publicat trei volume de poezie, un roman şi un volum de publicistică: Mov (Prier, 2004), Lavinucea (ediţia I, Cartea Românească, 2007; ediţia a II-a, Casa de Pariuri Literare, 2017), Zmeii sînt de treabă (împreună cu tatăl ei, Constantin Bălulescu, Paralela 45, 2018), La mine-n cap (Cartea Românească, 2013), Terasa Fericirii (Polirom, 2018). Este prezentă în mai multe antologii, iar două povestiri ale sale au fost transformate în scurtmetraje în regia lui Marius M. Bogdan. Scrie şi pe blogul personal, Ferma de gînduri. Lavinia a locuit în Drobeta-Turnu Severin, Timişoara şi Bucureşti, iar acum locuieşte în Cluj-Napoca.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.