Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
Poker
ISBN ePub

978-973-46-2758-5

ISBN PDF

978-973-46-2759-2

An apariție

2012

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
CARTEA ROMÂNEASCĂ
Domenii

Poker

Autori: Bogdan Coșa
12.77 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 
Cititi confesiunea autorului pe 121.ro.
Cistigatorul Concursului de Debut al Editurii Cartea Romaneasca, editia 2010
 
Puteti vizualiza trailerul cartii

Poker este un roman „minimalist” viu, dinamic, scris cu nerv, dexteritate si energie. O poveste dramatica de dragoste se proiecteaza pe fundalul tribulatiilor cotidiene ale unor tineri rebeli, anticorporatisti, care-si consuma revolta in trip-uri, incursiuni internautice, aventuri, chefuri stropite cu alcool si altele asemenea. Referintele literare si, in particular, poetice si coloana sonora, oralitatea inteligenta, bine pusa in pagina, asigura atmosfera unei intrigi actualiste pline de autenticitate si verva, despre deriva existentiala a unor oameni ce refuza servitutile maturizarii.
 
„Nimic artificial, nimic strident, nimic caznit in acest roman al unui (totusi) debutant. Totul pare adus «din viata» si pus in pagina cit se poate de simplu, totul curge de la sine, dialogurile suna firesc si inca si mai firesc se insira monologurile atit de greu de mentinut in registrul credibilitatii. Inca un foarte bun roman «de generatie», dar despre o alta virsta si din alte medii – mai dure, de asta data – decit acelea surprinse in Muzici si faze de Ovidiu Verdes. Intrezaresc la foarte tinarul Bogdan Cosa, pe linga talentul (sau arta) firescului, si un fel de joc intre incintare si dezincintare, intre plenitudine si nemultumire, intrezaresc nostalgia unui ceva fata de care firescul de acum s-ar putea sa fie doar... literatura.” (Mircea Martin)
 
„Nici un cuvint in plus. Nici un cuvint in minus. Un ritm extraordinar. Bogdan Cosa are in ranita bastonul de mare prozator.” (Caius Dobrescu)                                                                                      
 
„Bogdan Cosa e ultimul (dar nu cel din urma!) dintre autorii iesiti din „scoala brasoveana de literatura”, alaturi de Dumitru Crudu, Iulian Ciocan, Jolán Benedek, Dan Taranu, Stefania Mihalache, Adriana Barbat, Naomi Ionica, Dénes Jónás, Dora Deniforescu etc. Poker e doar la suprafata un roman „suparat”, mizerabilist, de „tinar furios”. Pentru ca, in ultima instanta, eroii sai sint clone romanesti ale personajelor din primele romane ale lui Bret Easton Ellis: adolescenti (unii intirziati bine) fara mari probleme materiale, egocentrici, dezorientati (ca sa nu zic drogati), care plutesc la voia intimplarii intr-un spatiu intermediar, in care lumea „reala” se suprapune cu cea „virtuala”. Se vor nonconformisti, anticorporatisti, dar lucreaza pentru firme mari (si-s cam obsedati de bani). Bogdan Cosa debuteaza cu un roman bine scris, trendy, care exprima o noua mentalitate, o noua virsta socioculturala, cea a „generatiei Y”. Succes va avea, sint convins. Totul e sa nu se opreasca aici.” (Alexandru Musina)
 
Carte recomandata de:
     
An apariție
2011
Lună apariție
6
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Bogdan Coşa s-a născut pe 24 ianuarie 1989, la Codlea. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov, apoi a urmat studiile masterale în Teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. În 2011 a publicat Poker, primul roman al trilogiei cu acelaşi titlu, în urma cîştigării Premiului pentru Debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2010. În 2013 i-au apărut la aceeaşi editură volumul de poezii O formă de adăpost primară şi a doua parte a trilogiei, Poker. Black Glass; în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, ediţia a IV-a, romanul i-a adus premiul „Tînărul Prozator al anului 2013”. A primit bursa de creaţie a revistei Observator cultural şi a beneficiat, de asemenea, de programele de rezidenţe pentru scriitori oferite de Hessischer Literaturrat (Germania), Pécsi Íróprogram (Ungaria), FILIT (România) şi Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu” (România).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.