Divina Comedie
ISBN
973-683-491-3
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
736
Tip ediție
lux
Format
160x235
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Divina Comedie

Autori: Dante Alighieri
 

Traducere de George Cosbuc Editie ingrijita si comentata de Ramiro Ortiz De secole intregi, Divina Comedie aproape ca nu mai are nevoie de nici o prezentare. Poemul lui Dante a intrat demult in patrimoniul literaturii universale, ca valoare etalon pentru tot ce se va mai scrie vreodata. Dincolo de o ampla fresca (idealuri, patimi, lupte, curente politice, sociale, filosofice, stiintifice, literare si artistice din Evul Mediu catolic, italian si florentin), Divina Comedie este mereu moderna prin puterea sa de a transpune in cele mai relevante nuante insasi conditia umana.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
736
Tip ediție
lux
Format
160x235
Fără comentarii

Infernul • Purgatoriul • ParadisulDespre autori


Una dintre cele mai marcante figuri ale literaturii universale, om politic, filosof, lingvist, Dante Alighieri este considerat creatorul limbii italiene literare. Cu lucrarea Vita nuova, in versuri si proza, se alatura stilului nou, pe care il va numi „dolce stil nuovo”. Este autorul tratatului etico filosofic Il convivio, al lucrarii polemice De monarchia, al primului studiu comparat de filologie romanica, De vulgari eloquentia. Capodopera sa este poemul alegoric Divina Comedia, veritabila sinteza a spiritualitatii medievale.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.