Cărțile autorului Henry James

Desi opera sa n-a cunoscut celebritatea in timpul vietii, Henry James (1843‑1916) este cunoscut astazi drept unul dintre scriitorii reprezentativi ai realismului de secol XIX.
S-a nascut intr-o familie cu traditie culturala, pe care a continuat-o alaturi de fratele sau, filozoful William James, si de sora sa, Alice James, cunoscuta pentru opera ei memorialistica. A calatorit mult inca din copilarie, a studiat sub indrumarea tatalui sau, care-i alegea si profesorii. In 1862 s-a inscris la Harvard Law School, pe care a parasit-o curind, caci si-a dat seama ca e lipsit de chemare pentru cariera juridica. A inceput sa frecventeze grupari literare din Boston si Cambridge si a devenit prieten cu William Howells si Charles Norton. A citit imens, cu predilectie autori precum Henrik Ibsen, Nathaniel Hawthorne, Honore de Balzac, George Eliot sau Ivan Turgheniev, si a inceput sa scrie, abordind diverse genuri literare. A compus nenumarate eseuri de literatura, piese de teatru, dintre care unele au devenit celebre, si proza scurta (Daisy Miller sau O coarda prea intinsa se numara printre cele mai citite proze ale sale). Dintre romanele sale traduse in limba romana mentio­nam Piata Washington (1880), Portretul unei doamne (1881), Ambasadorii (1903), Ce stia Maisie (1897) si Potirul de aur (1904).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.