Cărțile autorului Aglaja Veteranyi

Aglaja Veteranyi s-a născut în 1962 la București, într-o familie de artiști de circ. A cutreierat cu trupa nenumărate țări și s-a stabilit, în cele din urmă, în Elveția. Îndrumată de mama ei, care visa să facă din ea un star, a apărut pe scena mai multor varieteuri. A frecventat cîțiva ani un pension, apoi a studiat arta dramatică la Zürich, iar din 1982 i-a început cariera de actriță și de autoare dramatică. Împreună cu René Oberholzer a înființat trupa experimentală Die Wortpumpe (1993), iar împreună cu Jens Nielsen grupul teatral Die Engelmaschine (1996). În 1998 a primit o bursă de la Literarisches Colloquium Berlin. A publicat numeroase poezii în reviste literare și antologii din mai multe țări. În 1999 îi apar volumul de versuri Daruri – un dans al morților și romanul De ce fierbe copilul în mămăligă, tradus în mai multe limbi de circulație, pus în scenă la Teatrul Neumarkt din Zürich, în regia Katkei Schroth și distins cu premiul pentru Cea mai bună carte a anului (Zürich, 1999), Premiul pentru literatură (Berlin, 2000) și Premiul Chamisso (München, 2000). La sfîrșitul anului 2001 Aglaja Veteranyi predase editurii germane DVA al doilea roman, Raftul cu ultimele suflări, care avea să apară un an mai tîrziu. În plină afirmare creatoare, Aglaja Veteranyi se sinucide într-un spital din Zürich, în urma unei depresii, la începutul anului 2002.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.