Cărțile autorului Cristian Bădiliță

Cristian Badilita (n. 1968), istoric al crestinismului timpuriu, eseist si poet. Doctor al Universitatii Paris IV‑Sorbona cu teza Metamorphoses de l’Antichrist chez les Peres de l’Eglise (Beauchesne, Paris, 2005, premiul Salomon Reinach al Asociatiei Elenistilor din Franta; ed. rom., Metamor­fozele Anticristului la Parintii Bisericii,Polirom, 2006). Coordonator al Septuagintei in cadrul New Europe College, Bucuresti. Fellow al Istituto trentino di cultura (2002‑2005) si al Wissenschaftskolleg, Berlin (2005‑2006). Publicatii originale: Calugarul si moartea (Polirom, 1998), Manual de anti­cristologie (Polirom, 2002), Duminica lui Arcimboldo (Brumar, 2004), Nodul gordian (ed. a III‑a, Curtea Veche, 2004), Vazutele si nevazutele (Curtea Veche, 2004), Apocalips de buzunar (Curtea Veche, 2005), Degetul pe rana (Curtea Veche, 2006), Tentatia mizantropiei. Stromate (editia a II‑a, Curtea Veche, 2006), Regele cu o harfa in miini (ed. a II‑a, Curtea Veche, 2006), Platonopolis sau Impacarea cu filozofia (ed. a II‑a, Curtea Veche, 2007), Sacru si melancolie (ed. a II‑a, Dacia, 2007), Poeme pentru pasari si extra­terestri (Curtea Veche, 2007), Singuratatea pasarii migratoare (Curtea Veche, 2007). Editii ingrijite si antologii: Miturile lui Platon (Humanitas, 1996), Eliadiana (Polirom, 1997), Mircea Eliade. Intilnirea cu sacrul (ed. a II‑a, Echinox, 2001), Jean Cassien entre l’Orient et l’Occident (in colaborare cu Attila Jakab, Beauchesne, Polirom, 2003), Nostalgia Europei. Volum in onoarea lui Al. Paleologu (in colaborare cu Tudorel Urian, Polirom, 2003), Les Peres de l’Eglise dans le monde d’aujourd’hui (in colaborare cu Charles Kannengiesser, Paris, 2006) si altele. Traduceri comentate din greaca si latina: Evagrie Ponticul, Tratatul practic. Gnosticul (ed. a II‑a, Polirom, 2003), Evanghelii apocrife (ed. a IV‑a, Polirom, 2007), Patericul (ed. a III‑a, Polirom, 2007) si altele.

Informatii suplimentare pe site‑ul www.cristianbadilita.ro.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.