Cărțile autorului Livius Ciocârlie

Livius Ciocarlie s-a nascut la 7 octombrie 1935, in Timisoara. Este critic literar, prozator si eseist, laureat al Premiului National pentru Literatura. In 1958 isi incheie studiile filologice la Universitatea din Bucuresti si, revenit in orasul natal, lucreaza ca bibliotecar, profesor in invatamintul secundar, muzeograf la Muzeul Regional al Banatului. In 1963 devine asistent la Catedra de limba si literatura franceza a Universitatii din Timisoara, iar in 1990, profesor. Studiaza cateva luni – in perioada 1972-1973 – la Ecole Pratique des Hautes Etudes, unde il cunoaste pe Gerard Genette. Intre 1990 si 1994 este profesor invitat la Universitatea din Bordeaux. Din 2000 se stabileste la Bucuresti. Publica in revistele Orizont, Romania literara, Caiete critice, Vatra. Este membru al Fundatiei „A Treia Europa”. Scrie despre Balzac, Flaubert, Zola, Baudelaire, Rimbaud, Mallarme, Valery, Proust, Robbe-Grillet sau gruparea „Tel Quel” (si despre multi alti autori francezi), dar si despre Hoffmann, Poe, Hawthorne, Melville, Kafka, Eminescu, Creanga, Voiculescu, G. Calinescu sau Cioran. Este totodata autorul unor experimente prozastice situate la granita dintre fictiune si nonfictiune si al unor volume „autobiografice” neconventionale.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.