Cărțile autorului A.S. Pușkin

Născut în 1799, într-o familie de nobili ruși, Aleksandr S. Pușkin avea să devină celebru prin minunatul poem în proză Evgheni Oneghin. Până atunci însă scrie intens poezie, mai ales cu tematică revoluți­onară, și atrage atenția Tarului Alexandru I, care declară: „Pușkin a inundat Rusia cu versuri insti­gatoare: tot tineretul le învață pe dinafară. Pușkin trebuie trimis in Siberia”. Poetul scapă de Siberia, dar nu și de exil, care-l va aduce la Chișinau. De aici va pleca, în 1824, la Mihailovskoe, unde trăiește modest, sub supravegherea autorităților. Scrie multe dintre poemele celebre, amintitul Evgheni Oneghin și drama Boris Godunov. Câțiva ani mai târziu îi vor fi publicate și povestirile Dama de pică șKirdjali, dar și romanul Fata căpitanului. În 1837 are loc celebrul duel cu baronul D’Anthes, în care poetul este rănit mortal. Se stinge din viață la 27 ianuarie, în același an.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.