Cărțile autorului Carlo Ginzburg

Carlo Ginzburg s-a nascut la Torino, in 1939; profesor la Universitatea California din Los Angeles (S.U.A.) si, totodata, unul dintre cei mai importanti cercetatori contemporani din domeniul istoriei religiilor. Subiectul predilect al cercetarilor sale il constituie miscarile eretice ivite in cadrul universului crestin. Studiile si lucrarile sale cu caracter etno-istoric, bazate pe o minutioasa documentare si o eruditie vasta, vin sa confirme ipoteza ca, in paralel cu crestinismul oficial, s-au perpetuat o serie de comportamente religioase si de credinte mostenite de la paginism (reminiscente ale cultelor agrare, rituri bahice, samanice etc.), influentele acestora, sub diversele lor forme de manifestare, putind fi sesizate pina la o epoca foarte tirzie. Opere importante: I benandanti. Ricerche sulla stregoneria e sui culti agrari tra Cinquecento e Seicento (1966); Il nicodemismo. Simulazione e dissimulazione religiosa nell Europa del’ 500 (1969); Il formaggio e i vermi (1976); Miti emblemi spie (1986); Storia notturna. Una decifrazione del sabba (1989; trad. rom. Istorie nocturna. O interpretare a sabatului, Polirom, colectia Plural).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.