Cărțile autorului Mark Twain

Mark Twain (pe numele adevărat Samuel Clemens; 1835-1910), unul dintre cei mai îndrăgiţi scriitori americani ai tuturor timpurilor, s-a născut şi a copilărit în Florida, Missouri. După moartea tatălui, la doar doisprezece ani, a fost nevoit să abandoneze şcoala şi să-şi caute de lucru pentru a se putea întreţine. A muncit ca tipograf, prospector de aur, pilot de vapor şi a călătorit prin întreaga lume. A luptat pentru o scurtă perioadă în Războiul Civil american. La sfîrşitul războiului şi-a încercat mîna la scris articole pentru jurnale şi a ajuns rapid un jurnalist de succes. A început să folosească pseudonimul Mark Twain. Nostalgia după vremurile şi locurile copilăriei l-a făcut să publice în 1876 romanul Aventurile lui Tom Sawyer, bazat pe propriile experienţe din copilărie, care a fost extrem de apreciat. Romanul s-a bucurat de o continuare, Aventurile lui Huckleberry Finn (1884), despre care Ernest Hemingway spunea: „Întreaga literatură modernă izvorăşte din această carte”. Mark Twain a mai publicat celebrele romane Prinţ şi cerşetor (1881), Un yankeu la curtea regelui Arthur (1889), Tom Sawyer în străinătate (1894), Pretendentul american (1892), Tom Sawyer detectiv (1896) şi numeroase volume de povestiri şi eseuri. Impulsiv şi temperamental, a devenit faimos în întreaga lume şi a făcut de mai multe ori avere din scris, ca să o piardă apoi din cauza invenţiilor neinspirate şi proastelor investiţii. Scriitor, jurnalist, umorist inegalabil, Mark Twain a scris opere care au încîntat şi au amuzat cititori de toate vîrstele din toate generaţiile.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.