Cărțile autorului Heinrich von Kleist

Heinrich von Kleist (1777-1811) a fost poet, dramaturg, romancier, jurnalist şi eseist. Este considerat de critica literară drept întemeietorul nuvelei germane moderne. A murit la numai treizeci şi patru de ani, în urma unui pact suicidar făcut cu o prietenă apropiată, grav bolnavă. Cele mai cunoscute opere ale sale sînt piesele Penthesilea (1808), Prinţul Frederic de Homburg (1809-1810), Käthchen din Heilbronn (1807-1808), Urciorul sfărîmat (1808), Amphitryon (1808) şi romanele Marchiza O (1808) şi Legenda lui Michael Kohlhaas (1810). Multe dintre scrierile sale au fost adaptate pentru teatru, operă şi pentru marele ecran. În onoarea sa a fost instituit prestigiosul Premiu Kleist pentru literatură germană.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.