Cărțile autorului Albert cel Mare

Albert cel Mare (1200-1280) a fost un important filosof, astrolog, teolog și diplomat din secolul al XIII‑lea. A studiat artele liberale la Universitatea din Padova, unde a avut și primul contact cu scrierile lui Aristotel, și, după ce a devenit membru al ordinului dominican, a făcut studii de teologie la Köln. A predat la Universitatea din Paris și l-a avut ca discipol pe Toma din Aquino. Albert a fost primul care a comentat scrierile lui Aristotel, făcîndu-le astfel accesibile la o scară mai largă în cîmpul academic și fiind mai apoi determinat să studieze și să comenteze învățăturile unor gînditori musulmani, în special ale lui Avicenna și Averroes. A fost beatificat în 1622, a fost canonizat și declarat doctor al Bisericii Catolice în 1931 de către papa Pius al XI-lea și a devenit sfînt patron al științelor naturale în 1941.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.