Cărțile autorului Ion D. Sîrbu

Ion D. Sîrbu (n. 1919, Petrila – m. 1989, Craiova) a absolvit Liceul de Stat pentru Băieți din Petroșani (1939), Facultatea de Litere și Filosofie „Ferdinand I”, Cluj (1945), Seminarul Pedagogic Universitar, Cluj (1948) . Și-a dat doctoratul cu teza Funcția epistemologică a metaforei (1947). A debutat literar cu Duminecă, o proză inspirată de viața minerilor (1941), editorial cu nuvela Concert (1956) și dramaturgic cu O piatră de hotar, pe scena Teatrului Național din Craiova (1968). A primit numeroase premii ale Uniunii Scriitorilor din Romania și a lăsat în urmă o operă vastă.

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.