Cărțile autorului Elena Bogdan

Elena Bogdan (1907, Iași – 2000, București), fiica Elenei C. Bogdan și a lui Petru Bogdan și mama bine-cunoscutului istoric al religiilor Ioan Petru Culianu, a fost profesoară de chimie anorganică la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași. A urmat cursurile școlii „Oltea Doamna” din Iași și a studiat chimia la Facultatea de Științe a Universității ieșene, obținînd titlul de doctor în chimie în 1938. A publicat studii în reviste de specialitate – Ber. Dtsch. Chem. Ges., Analele Științifice ale Universității din Iași, Studii și Cercetări Științifice ș.a. –, începînd din 1934. Cartea despre tatăl ei, profesorul Petru Bogdan, scrisă între 1972 și 1974, a rămas în manuscris, aidoma multor pagini diaristice ale Elenei Bogdan. Cunoaște acum această întîrziată apariție postumă, la peste patru decenii de la redactarea ei și la aproape două decenii de la stingerea din viață a autoarei.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.