Cărțile autorului Radu Niciporuc

Radu Niciporuc (1950-2017): Sint om al marilor, nascut la Cluj dintr-o familie de romani si ucraineni; primele scoli le-am urmat in orasul natal si tot acolo Facultatea de Electrotehnica, dupa a carei absolvire am ajuns inginer la Flota de pescuit oceanic. Am cutreierat lumea in lung si-n lat, fara sa uit vreodata ca bunicul meu patern a visat sa ajunga in America si ca, in Las Palmas, citind Rayuela si vorbind cu docherii, am invatat spaniola. Atunci, impresionat de romanul lui Julio Cortazar, am citit in singuratatile mele, adesea istovitoare, si cartile celorlalti mari scriitori sud-americani. Dupa 1990 am lucrat pentru citeva companii de navigatie occidentale, unde am cunoscut marinari de pe toate meridianele, cu istoriile, pasiunile si spaimele lor. In 2003 am intemeiat o editura de nisa, Fabulator, fruct al pasiunii mele pentru literatura spaniola. In siajul acestei pasiuni se inscriu si traducerile mele: Omul pierdut de Ramon Gomez de la Serna (2004), Fascinatia cuvintelor de Julio Cortazar (2006), Povestirile Evei Luna de Isabel Allende (2008), Mauricio sau alegerile locale de Eduardo Mendoza (2010). In ultimii ani am publicat proza scurta in revistele Observator cultural, Viata Romaneasca si Vatra.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.