Cărțile autorului Jack London

Jack London (John Griffith Chaney) s‑a nascut in ianuarie 1876, in San Francisco, California. Familia i s-a destramat inca de timpuriu. Tatal sau, William Chaney, avocat, jurnalist si astrolog, isi neglijeaza sotia si fiul, astfel ca mama alege sa se desparta de el si sa traiasca, impreuna cu micul John, alaturi de un alt barbat, John London, veteran al Razboiului Civil. Cel care avea sa fie mai tirziu cunoscut drept Jack London a trebuit sa munceasca de mic : a vindut scoici, a navigat in Pacific, a lucrat in mina si intr‑o fabrica de conserve. Timpul liber si‑l petrecea neobosit prin librarii, citind pe nerasuflate romane sau carti de calatorie. La 17 ani, supravietuieste unui naufragiu si, ajuns teafar acasa, ii povesteste mamei intimplarile prin care a trecut. Este indemnat fara intirziere sa participe la un concurs literar, al carui premiu I, de 25 de dolari, il cistiga fara efort, in fata unor concurenti de la universitatile Berkeley si Stanford. La 22 de ani, London avea deja o bogata experienta de viata (fusese pentru o scurta perioada student la Universitatea din California si incercase sa se imbogateasca in Canada, in minele de aur din Yukon) si, desi nu avea inca un rost, era hotarit sa isi cistige existenta din scris. In 1899 a inceput sa publice regulat povestiri in Overland Monthly. Aceasta rutina l‑a ajutat sa se disciplineze si, ca sa-si cizeleze stilul, isi impune sa scrie macar 1.000 de cuvinte pe zi. Celebritatea o va cunoaste abia in 1903, cind va publica romanul Chemarea strabunilor. Tinar incintator, tot timpul vesel, perseverent si curajos, intotdeauna dornic de aventura, Jack London crede cu tarie ca succesul nu izvoraste decit din munca, astfel incit intre anii 1900 si 1916 publica peste 50 de titluri de proza si nonfictiune, sute de povestiri si o suma impresionanta de articole. Citeva dintre cartile sale si multe dintre povestiri au devenit celebre, iar unele titluri au fost traduse in peste 70 de limbi sau ecranizate cu succes. Printre cele mai citite se numara Chemarea strabunilor, Colt‑Alb, Lupul de mare, Martin Eden si John Barleycorn. In 1916, la numai 40 de ani, Jack London moare la ferma sa din Glen Ellen.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.