Cărțile autorului Patrick Modiano

Patrick Modiano s-a nascut in Boulogne-Billancourt, in 1945. In copilarie a fost foarte apropiat de fratele mai mic, care s-a stins din viata la doar zece ani; socul mortii sale a marcat pentru totdeauna opera viitorului scriitor. Dupa absolvirea liceului, Patrick nu s-a inscris la universitate, alegind sa se consacre scrisului. Succesul a venit indata dupa prima carte aparuta, La Place de l’étoile (1968), dublu premiata. A publicat pina acum peste douazeci de romane – Villa triste (1975), Remise de peine (1988), Un cirque passe (1992), La Petite Bijou (2001) –, volume autobiografice sau de eseuri, piese de teatru, scenarii de film si carti pentru copii. Dintre cele mai importante distinctii primite amintim: Prix Goncourt (1978, pentru Rue des boutiques obscures) si Premiul Nobel pentru Literatura (2014), „datorita artei memoriilor, prin care a evocat destine omenesti dintre cele mai greu de inteles si a dezvaluit universul Ocupatiei naziste”. La Editura Polirom au aparut pina in prezent romanele Calatorie de nunta (2014), Bulevardele de centura (2014) si Iarba noptilor (2015).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.