Cărțile autorului Shahrnush Parsipur

Shahrnush Parsipur s‑a născut în 1946 în Teheran, Iran. A urmat sociologia la universitatea din capitală, iar după aceea a studiat limba şi filozofia chineză la Sorbona. Întoarsă din Franţa înainte de a‑şi termina studiile, în 1979, în toiul Revoluţiei islamice iraniene, a fost arestată în urma unei neînţelegeri şi a petrecut mai bine de patru ani în închisoare. Mai târziu, a fost încarcerată din nou pentru opiniile sale disidente. Şi‑a făcut debutul literar cu povestiri, iar în 1976 i‑a apărut primul roman, Câinele şi iarna cea lungă. Scrierile sale au atras atenţia cercurilor literare autohtone, dar şi a unor scriitori occidentali, iar în 1992 a fost invitată într‑un turneu în America şi în mai multe ţări din Europa. La revenirea în Iran, a constatat că în ţară publicarea cărţilor sale fusese interzisă. A revenit în SUA, unde locuieşte şi în prezent. De aceeaşi autoare, la Editura Polirom a mai apărut volumul Memorii din închisoare (2015).   

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.